Startupene som har blitt tatt opp i Arctic Accelerator 2022
Med over 30 gode søkere fra hele Nord-Norge har årets opptaksprosess vært utfordrende. Nåløyet blir stadig trangere, og etter en omfattende opptaksprosess står vi nå igjen med ti lovende nordnorske startups i tidlig fase - alle med et internasjonalt potensiale.
De ti bedriftene som er valgt ut til å delta i Arctic Accelerator får et intensivt utviklingsprogram som går over seks måneder. Verdien av programmet er på 300 000 kr for hver bedrift og er kostnadsfritt for gründerne. Målet med programmet er å løfte frem og sette fart på lovende nordnorske startups i tidlig fase, i tillegg til å gjøre de deltakerbedriftene investorklare til juni.
I løpet av det neste halvåret vil oppstartsbedriftene jobbe tett sammen med rådgivere og eksperter. De får blant annet økt kompetanse om forretningsutvikling og kommer i kontakt med nasjonale og internasjonale investorer og samarbeidspartnere, blant annet gjennom BAN Arcitc Program. De får også hjelp fra tjenesteleverandører til programmet på juridiske tjenester, regnskap og markedsføring: SANDS advokater, SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge og Anew.
Programmet avsluttes med Arctic Accelerator Demo Day - nordnorges største møteplass for kapitalsøkende startups og nasjonale investorer. Da samles deltakere, investorer, finansiører og samarbeidspartnere i Rødbanken i Tromsø den 2. juni for å høre deltakerne presentere. I tillegg vil en jury kåre vinneren av Arctic Accelerator som går av med førstepremien på 150.000 kr.
Disse ti har blitt tatt opp til Arctic Accelerator 2022:
Utleieappen, Vadsø: Utleieappen utvikler programvare som gjør det enklere for private utleiere å administrere sine utleieenheter.
Team Buljo, Masi/Nesseby: Team Buljo skal kombinere tradisjonelle samiske skaller med moderne vanntette fotposer til en to-i-en løsning som tåler allslags vær.
TEK3D, Hammerfest: Tek3D jobber med 3D-modellering, visualisering og animasjoner for bygg, anlegg og framtidsstudier. Gjennom prosjektet DigiTvi skal overføre terrengdata fra hele Norge inn i en digital tvilling.
Qnappen, Ibestad: Qnappen utvikler et digitalt arbeidsordresystem for oppdrettsnæringen.
PingData, Narvik: PingData har utviklet en softwareløsning for mer nøyaktig og rettferdig kredittvurdering. Se forbi utdatert kredittinformasjon ved å analysere relevant sanntid- og nærtidsdata delt av kunden via open banking.
Arctic Coat, Narvik: Arctic Coat utvikler innovative produkt og tjenester for å sikre, håndtere og utnytte snø for vintersport, industri og urban infrastruktur.
Pinova, Narvik: Pinova utvikler smarthusløsninger og velferdsteknologi som forenkler hverdagen i hjemmet og muliggjør økt trygghet, aktivitet, deltakelse og uavhengighet.
Eqip, Harstad: Eqip er en skybasert plattform som automatiserer håndtering og deling/leie av utstyr både internt og på tvers av bedrifter og byggeplasser.
Graph OS, Harstad: Kloss utvikler en plattform som gjør det enkelt å utvikle og lansere applikasjoner eller moduler innen helse og betalingsløsninger.
Skade, Mosjøen: SKADE er en norsk e-sportorganisasjon med lag innen titler som CS:GO, Call of Duty, FIFA og PUBG. Selskapet opererer flere ulike lagoppstillinger og sikter mot det øverste nivået av internasjonal e-sport. Vi sikter mot å ha en sentral rolle i å omfavne samfunnsansvar som mental helse og utenforskap blant gamere.
Se kontaktinformasjon for hver bedrift her.
Arctic Accelerator drives av KUPA, og er finansiert av Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge , Innovasjon Norge og SIVA. Samarbeidspartnere er Kunnskapsparken Helgeland, KPB, Orinor, ProBarents, Kystinkubatoren og Norinnova.