Dette er årets deltakere i Arctic Accelerator
For syvende år på rad er vi klare for å sparke i gang Arctic Accelerator - den nordnorske akseleratoren for de mest lovende startupene i Nord-Norge. Med svært høyt nivå blant årets søkere kan vi stolt presentere de ti startupene som har blitt valgt ut til årets program.
Blant årets deltakere finner vi innovative tech-startups som løser utfordringer innen ulike områder: energi, bygg og eiendom, hav, ressursutnyttelse, oppussing/renovering, phishing og moderering av kommentarfelt.
De ti bedriftene som er valgt ut til å delta i Arctic Accelerator får et intensivt utviklingsprogram som går over seks måneder. Verdien av programmet er på 300 000 kr for hver bedrift og er kostnadsfritt for gründerne. Målet med programmet er å løfte frem og sette fart på lovende nordnorske startups i tidlig fase, i tillegg til å gjøre de deltakerbedriftene investorklare til Demo Day i juni.
I løpet av det neste halvåret vil oppstartsbedriftene jobbe tett sammen med mentorer fra KUPA og eksperter fra ulike fagområder. De får blant annet økt kompetanse om forretningsutvikling og kommer i kontakt med nasjonale og internasjonale investorer og samarbeidspartnere, blant annet gjennom BAN Arcitc Program. De får også hjelp fra tjenesteleverandører til programmet, blant annet Entrepedia.
Målet er å intensivere forretningsutviklingen til deltakerne, hvor programmet avsluttes med Arctic Accelerator Demo Day - nordnorges største møteplass for kapitalsøkende startups og nasjonale investorer. Da samles deltakere, investorer, finansiører og samarbeidspartnere i Rødbanken i Tromsø den 1. juni for å høre deltakerne presentere. I tillegg vil en jury kåre vinneren av Arctic Accelerator som går av med førstepremien på 100.000 kr.
Disse ti har blitt tatt opp til Arctic Accelerator 2023:
Abdera: Hatprat og trakassering på nett er i dag et stort problem. Abdera jobber for å løse dette ved å bruke maskinlæring til å automatisere moderering av kommentarfelt.
Kelpinor: Kelpinor bruker dyrket tare til å skape en klimanøytral fremtid, og sikrer forutsigbar tilgang til fornybare ressurser for mat, energi og materialer.
Visual360: Visual360 lar deg benytte fotorealistiske digitale tvillinger i 3D til prosjektplanlegging og drift.
Culture Blue: CultureBlue er et norsk selskap som baserer seg på bærekraftig utnyttelse av marine bioressurser, med fokus på Flatøsters (ostrea edulis). CultureBlue utvikler fôr til østers yngel og teknologi for dyrking av disse.
Lista: Lista utvikler en app som gjør det lettere for folk som pusser opp. Når du plotter inn informasjon, kalkulerer appen materialkostnader, du får stegvis forklaring av arbeidsoppgavene, full oversikt over nødvendige verktøy, komplett handleliste og et estimert tidsforbruk.
Fávli: Fàvli utvikler bærekraftige energisystemer som gjør øysamfunn selvforsynte, muliggjør grønn verdiskaping og legger til rette for nye industrimuligheter. Vi skal bidra til utvikling i distriktene på en måte som minimerer belastningen på naturen.
Locat3d: Locat3d utvikler en plattform for økt ressursutnyttelse av industrielle 3D printere, gjennom å redusere barrierene i markedet for additiv tilvirkning.
Optu Cybertech: Optu utvikler software som leverer simulerte phishing-angrep og skreddersydd e-læring på ansattnivå, med en spesialisering mot norske kommuner.
Oceanbox: Oceanbox,io er et software-selskap som har til mål å øke kunnskapen om havet nær kysten.
Metamorphic: Etablering av en integrert forsyningskjede av berylliummaterialer i Europa.
Se kontaktinformasjon for hver bedrift her.
Tusen takk til alle søkerne til årets program! Det er ingen tvil om at det skjer mye spennende på oppstartssiden i Nord-Norge.
Arctic Accelerator drives av KUPA, og er finansiert av Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge , Innovasjon Norge og SIVA. Samarbeidspartnere er Kunnskapsparken Helgeland, KPB, Orinor, ProBarents, Kystinkubatoren og Norinnova.
Vil du ha informasjon om Demo Day når det nærmer seg? Fyll ut skjema nedenfor: