Dette er noen av de mest lovende tidlig-fase startupene fra nord!

Det er med stor glede vi presenterer det åttende kullet i Arctic Accelerator - den nordnorske akseleratoren for de mest lovende tidlig-fase startupene i Nord-Norge. Årets deltakere løser utfordringer innen fiskeri- og havbruk, agri-tech, sirkulærøkonomi, delingsøkonomi, helse-tech og sosialt entreprenørskap.

De ti bedriftene som kom gjennom nåløyet i Arctic Accelerator får et intensivt utviklingsprogram som går over seks måneder, med oppstart i januar. Målet med programmet er å løfte frem og sette fart på lovende nordnorske startups i tidlig fase, i tillegg til å gjøre de deltakerbedriftene investorklare til Demo Day 5. juni 2024.

Kupa leder programmet, og støttes av Samfunnsløftet til Sparebank 1 Nord-Norge, Innovasjon Norge og Siva.

I løpet av det neste halvåret vil startupene jobbe tett sammen med mentorer fra Kupa og erfaringsbærere fra ulike fagområder. De får blant annet økt kompetanse om forretningsutvikling og kommer i kontakt med nasjonale og internasjonale investorer og samarbeidspartnere. Fag-partner i programmet er Håmsø Patentbyrå og CMS Kluge, i tillegg til at deltakerne får tilgang på samarbeidsavtaler med andre tjenesteleverandører som bl.a. Anew Branding, SANDS Advokater, Entrepedia og Studio X.

Målet er å intensivere forretningsutviklingen til deltakerne, hvor programmet avsluttes med Arctic Accelerator Demo Day. Da samles deltakere, investorer, finansiører og samarbeidspartnere i Rødbanken i Tromsø den 5. juni for å høre deltakerne presentere og knytte kontakter. I tillegg vil en jury kåre vinneren av Arctic Accelerator som går av med førstepremien på 100.000 kr.


Disse selskapene har blitt tatt opp:

F.v.: Kjetil Korsnes CEO i Aquapredict, Jakob Sørensen CEO i Eagle AI, Eldar Sandanger, Eirik Myking (CEO), Torjus Ødegård og Jens Nygaard i Arctic Protein.

Aquapredict: AquaPredict har etablert en KI basert teknologiplattform som gir akvakulturnæringen mulighet å kjøre avanserte biologiske analyser på anlegget – enkelt uttak, automatisert analyse og umiddelbar benchmarkrapport. Vi har lansert den første tjenesten på teknologiplattformen – smoltifiseringstest for å vurdere om fisken er klar for sjøvann. Våre data­-drevne analyser kan også predikere hva som kommer til å skje i fisken frem i tid.

Eagle AI: Eagle AI utvikler et system som skal forutsi hvor fisk mest sannsynlig befinner seg i havet, slik at de kan få mer direkte ruter, redusere drivstofforbruk, og få opp kvoten sin raskere. 

Arctic Protein: Arctic Protein tilbyr en mer bærekraftig og sunn proteinkilde for dyre- og fiskefôr ved å dyrke og proseesere insekter på organisk avfall.

Se kontaktinformasjon for hver bedrift her.  

F.v: Ole Martin Flågan, Samson Vonen (CEO) og Isbaell Grønnslett i CapiPro, Anders Breines (CEO) og Sindre Breines i Changeneering, Andrea Lindgaard, Anders Lindgaard (CEO) og Asbjørn Brandhaug i Gaard Solutions.

CapiPro: CapiPro tilbyr en sirkulær og bærekraftig proteinkilde til agri-og akvakultur, samt pet food-industrien. Dette gjør vi ved å bruke fiskeslam fra oppdrettsnæringen til å produsere Børstemark.

Changeneering: Changeneering leverer kontrollsystemer for batterier og hybride elektriske systemer. Våre systemer har intuitivt brukergrensesnitt og skyløsning for overvåking og trending av prosessverdier. Gjennom sømløs integrasjon og realisering av fjernovervåkning og fjernstyrbarhet muliggjør vi kostnadseffektiv drift og redusert risikoeksponering på arbeidsplassen.

Gaard Solutions: Gaard Solutions er et norsk selskap som utvikler et helautomatisert system som vil ta landbruket inn i en ny æra. Vårt GaardHydrofeed-system vil kunne sikre og optimalisere bærekraftig matproduksjon uavhengig geografisk område.

Se kontaktinformasjon for hver bedrift her.  

F.v.: Magnus Antonsen (CEO) og Rasmus Pettersen i Medisindagboka, Eirill Buvik, CEO i Reddel, sammen med pilotkunde.

Medisindagboka: Medisindagboka tilbyr digitale tjenester som skal bistå legemiddelbrukere, pårørende og helsepersonell i hverdagen, med et mål om å øke pasientsikkerhet i samfunnet gjennom riktig bruk av legemidler, nå og i fremtidens helsesektor.

Reddel: Reddel skal redusere overforbruket i samfunnet, ved å få folk til å låne, dele og samarbeide mer om bruk av ressurser vi har. Vi utvikler en innovativ nettverksbasert delingsplattform der folk og organisasjoner kan opprette dedikerte delefellesskap for ulike formål, hvor man kan låne, leie og dele på bruk av fellesskapets ressurser. Vi skal gjøre deling enkelt og attraktivt, og revolusjonere våre forbrukervaner.

Se kontaktinformasjon for hver bedrift her.  

F.v.: Marcus Andersen CEO i Gearchecker og Marte Åsland CEO i Vennt.

Gearchecker: Gearchecker sparer deg tid og penger når du skal velge friluftsutstyr. Appen viser deg utstyrslister og personlige anmeldelser fra erfarne turfolk, slik at du enkelt og raskt kan få en oversikt over hva du trenger til ditt neste eventyr,

Vennt: Et stadig mer digitalisert samfunn fører til at vi tilbringer mindre tid sammen – og ensomhet er i ferd med å bli et stort folkehelseproblem. Vi utvikler en digital plattform med innovative funksjoner og teknologi som kan revolusjonere ditt sosiale liv gjennom nye vennskap og aktiviteter. 

Se kontaktinformasjon for hver bedrift her.  

Vil du ha informasjon om Demo Day når det nærmer seg? Fyll ut skjema nedenfor:

Arctic Accelerator ledes av Kupa, og er finansiert av Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge , Innovasjon Norge og SIVA. Samarbeidspartnere er Siva-inkubatorene: Kunnskapsparken Helgeland, KPB, Orinor, ProBarents, Kystinkubatoren og Norinnova. Håmsø Patentbyrå og CMS Kluge er med som partnere.

Deltakerne får tilgang på avtaler med våre samarbeidspartnere på tjenesteleverandørsiden, b.l.a: Anew Branding, SANDS Advokater, Studio X og Entrepedia.

Guest User