Kåret til Nord-Norges mest lovende oppstartsselskap

F.v.: Programleder i Arctic Accelerator, Irina Melkild, og vinner av Arctic Accelerator 2023, Kelpinor AS v/Hermann Schips. Foto: Håkon Steinmo

Kelpinor fra Sandhornøy ble torsdag kåret til Nord-Norges mest lovende oppstartsbedrift. Visual360 fra Brønnøysund ble nummer to, mens Oceanbox fra Tromsø kom på tredjeplass. 

Ni selskaper kjempet om tittelen «Nord-Norges mest lovende oppstartsbedrift» og en pengepremie på 100.000 kroner under avslutningen av Arctic Accelerator i Tromsø.

Bedriften Kelpinor fra Sandhornøy i Nordland stakk av med førstepremien. Kelpinor bruker dyrket tare til å skape en klimanøytral fremtid, og sikrer forutsigbar tilgang til fornybare ressurser for mat, energi og materialer. Juryen la vekt på at selskapet har kommet langt på kort tid, har et sterkt team, en god strategi og forståelse for verdikjede, de retter seg mot et gigantisk marked, har en IP som gjør det hele skalerbart og leverte i tillegg dagens beste pitch!

Visual360 fra Brønnøysund ble nummer to, og sikret seg en premie på 50.000 kroner. Bedriften bruker 3D-teknologi til å lage fotorealistiske digitale tvillinger av bygninger og andre konstruksjoner. 

På tredjeplass (25.000 kroner) kom tromsøbedriften Oceanbox, som ved hjelp av interaktive tjenester øker kunnskapen om hva som befinner seg i havet i de nære kystområdene.  

Bedriften Culture Blue fra Bodø ble årets publikumsfavoritt. Culture Blue satser på bærekraftig utnyttelse av marine bioressurser, med fokus på flatøsters. 

F.v: Visual360 (2. plass), Kelpinor (1. plass) og Oceanbox (3.plass). Foto: Håkon Steinmo

Arctic Accelerator er et gründerprogram for de mest lovende oppstartsbedriftene i Nord-Norge. I år arrangeres Arctic Accelerator for syvende gang. Deltakerne får intensiv forretningsutvikling, tilgang på finansiering og mulighet for pengepremie og investering. Programmet ledes av Kupa – et nordnorsk innovasjons- og rådgivningsselskap, og støttes av Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge, Innovasjon Norge og Siva. 

Guest User